2017. augusztus 21., hétfő

Too Much Book Tag

Mivel book tag-el már régen jelentkeztem, ezért úgy döntöttem, hogy a következő bejegyzésem a Too Much Book Tag leg, amire még a kedves @Pepe0810 hívott ki a molyon. Igaz hét hónappal ez előtt, de na, ebből is látszik, hogy amúgy mennyi szabadidőm van...Nos, akkor lássuk is a kérdéseket!

1. Melyik szereplőnek van a legjobb stílusa? 

Ha az öltözködési stílust nézzük, nem igazán tudok olyan szereplőt mondani a könyveimből, akié tetszene. A legtöbb író szerintem nem igazán fordít arra hangsúlyt, hogy felépítse egy-egy karakter ruhatárát. Nekem azért is nehéz erre a kérdésre válaszolnom, mert hatalmas divat-bolond vagyok. Meglepő mi? Ha ne adj isten felbukkan valamelyik könyvben egy divat-imádó karakter, mint mondjuk az aktuális olvasmányomban Lizzie Nichols, akkor ők általában mind a vintage ruhákért rajonganak, ami szép, meg jó, de nekem nem tetszik. Így a választásom Eadlyn Schreave aki maga is olyan trendkövető mint én, ráadásul ő tervezi a saját nem-vintage, hanem nagyon is menő ruháit. Imádom.

2. Könyves szerelme(i)d? 

Hát igen, szerintem egy olyan lány sem létezik, akinek csak egy könyves szerelme lenne. Természetesen nekem is több van. A listám a következő a teljesség igénye nélkül: Braden Carmichael, Brian Oliver (Cinder), Eikko Koskinen, Havas Jon, Josh Bennett, Liam Blackwood, Maxon Screave, Michael Moscovitz, Négyes, Rhett Butler, Robb Stark. Most így hirtelen ennyien lennének a hárememben. 


3. Valaha szeretett szereplő, akit mostanában kezdtél megutálni?

Nem is az, hogy megutálni, hanem inkább már nem értem, mi tetszett benne annyira. Mikor olvastam Az útvesztőt amikor olvastam nagyon-nagyon tetszett, de most így visszagondolva már annyira nem értem, hogy miért...

4. Legnagyobb/leghosszabb könyv a polcodon? 

Szerintem George R. R. Martin - Sárkányok tánca című könyve. Az akkora mint egy féltégla. Bár lehetne még ennél is sokkal hosszabb, mert egyszerűen i-m-á-d-o-m! 


5. A legnehezebb könyv a polcodon? 

Ugyan szerintem lehet, hogy nem vastagabb, mint a fent említett George R.R. Martin könyv, viszont keménytáblás, így jóval nehezebb. Bár a maga 664 oldalával vékonynak épp ezt sem mondanám. Ez pedig az Yves Saint Laurent könyv.

6. Vannak könyves posztereid? 

Végül is, ha úgy vesszük egy van. A bécsi szobám dísze a hatalmas Éhezők Viadala plakát, ami ugyan a filmhez készült, de ugye a film nem létezhetne a könyv nélkül szóval ha úgy vesszük ez egy könyves plakát is.


7. Vannak könyves ékszereid? 

Hát bár imádom a könyveket, meg pl. a Funko-pop figurákat, de az én öltözködési stílusomba nem fér bele bármiféle könyves ékszer. Viszont még februárban Londonban vettem magamnak egy időnyerős kulcstartót, amit imádtam, egészen addig, míg ki nem tört belőle a homokóra, pedig nem valami gagyi utánzatot vettem, hanem az eredetit a 9 és 3/4. vágány boltban :(

8. OTP-d? 

Hát, igazából nekem nincs ilyenem. Nekem mindig jók úgy a dolgok, ahogy az író/írónő megálmodta őket... :)


9. Kedvenc könyvsorozatod? 

A neveletlen hercegnő naplója, A párválasztó, A tűz és jég dala, Az éhezők viadala, Divergent, Gombnyomásra, Harry Potter, Locsifecsi királynő, Négyen egy gatyában

10. Kedvenc filmadaptáció betétdalod? 

Lorde- Yellow flicker beat. Az Éhezők Viadala- A kiválasztott főcímdala. Soha nem tudom megunni. 


11. Egy könyv/történet, aminél azt kívánod, hogy bárcsak folytatódna?

A párválasztó vagy Az Éhezők Viadala. 

12. Kedvenc egykötetes könyv? 

Ó ez nem is kérdés. Az elfújta a szél.


13. Mióta olvasol? 

Mióta az eszemet tudom. Viccet félretéve. Miután megtanultam rendesen olvasni onnantól imádtam a dolgot. Általánosban is én voltam jóformán az egyetlen az osztályban, aki alig várta, hogy havonta egyszer elmenjünk a könyvtárba, és folyton azt tervezgette, hogy melyik könyvet veszi is ki legközelebb. Ennek már vagy 16 éve, szóval mondhatjuk hogy elég régóta.

14. Melyik roxforti házba tartozol? 

Hugrabug. <3


15. Mit keresel egy könyvben? 

Kapcsoljon ki, varázsoljon el, elfelejtsem, hogy már órák óta csak olvasok és olvasok. 

16. Kedvenc idézeted? 

Vajon áll-e még Tara? Vagy az is eltűnt a viharban, amely végigsöpörte egész Georgiát? A kis felhőből, amely négy hónapja tűnt fel a láthatáron, hatalmas vihar lett, tornádó, felkapta és védett életéből erre az elhagyott helyre vetette. Vajon Tarát is elfújta a szél?…


17. Kedvenc író(nő)d?

J.K. Rowling, Meg Cabot, A.O. Esther, Margaret Mitchell.

18. Kedvenc borítód? 

Rengeteg gyönyörű borítójú könyvem van, de valamiért a Flavia de Luce sorozat borítóiba teljesen bele vagyok szerelmesedve. 


19. Akciódús vagy romantikus?

Kettő az egyben nem lehet? Sok akció kis romantikával. 

20. Hova mész, ha valami szomorú történik az egyik könyvedben? 

Sehova. Elmorzsolok egy könnycseppet, és olvasok tovább.


21. Mennyi ideig gyászolsz egy könyvet?

Ha nagyon-nagyon a szívemhez nőtt, akkor még hetekkel utána is szomorú tudok lenni, hogy vége. Ha annyira nem fogott meg, hamar túl teszem magam rajta. 

22. Legkevésbé kedvenc könyved? 

Minden egyes alkalommal, ha rá gondolok rosszul vagyok. Könyvet én még nem gyűlöltem annyira soha, mint Cassandra Clare- Végzet ereklyéi sorozatát. 


23. Pozitív dolgok egy szereplőben?

Ha magabiztos, nem nyafizik sokat, talpraesett. 

24. Negatív dolgok egy szereplőben? 

Ha sokat nyafog, semmit nem tud megoldani egyedül, szerencsétlen, és, bár ez nem negatív tulajdonság, de manapság már minden második könyvben ez van és kissé bosszantó: gyönyörű, de persze fogalma sincs róla, hogy az. 


25. Miért kezdtél el blogolni? 

Mert szeretek vélemény formálni/ alkotni. :)

26. Félelmetes könyv? 

Még egy könyvet sem olvastam, amin féltem volna. Lehet, hogy ha a Holtodiglan előtt nem olvastam volna a könyvet, akkor kicsit parább lett volna, de így nem. Szóval nem, még nem olvastam ilyen jellegű könyvet. 


27. A legutóbbi könyv, ami megsiratott? 

Markus Zusak- A könyvtolvaj.

28. A legutóbbi könyv, amit öt csillagra értékeltél? 

Épp tegnap. Meg Cabot- Locsifecsi királynő. Egyszerűen imádom. 


29. Kedvenc könyvcímed? 

A Mielőtt megismertelek-et én németül olvastam, és szerintem a német címe annyival jobb, és találóbb, így mondjuk ez a kedvenc könyvcímem: Ein ganzes halbes Jahr. 

30. A legutóbbi könyv, amit olvastál?

A legutóbbi, amit kiolvastam az a Locsifecsi királynő.


31. Mit olvasol most épp? 

Amik jelenleg is folyamatban vannak azok pedig a Locsifecsi királynő New Yorkban, valamint a Korfu útikönyv, mivel két hét múlva indulunk nyaralni. 

32. A legutóbbi filmadaptáció, amit láttál? 

Valamelyik nap adta a tévé a Ha maradnékot. Mivel ez az egyik kedvenc könyvem, és a filmet is nagyon szeretem a remek zenék miatt, ezért nem is csoda, hogy ott ragadtam előtte. Most is csodás volt. 


33. Egy szereplő, akivel mindig is beszélni akartál? 

Scarlett O'Hara. Nekem ő a leglegleglegleglegleg.

34. Egy író, akivel mindig is beszélni akartál? 

Rowling.


35. Kedvenc olvasós nasi? 

Nem igazán szoktam nasizni úgy általánosságban sem, így olvasás közben sem. Ha valamit mégis megkívánok ilyenkor, az egy jó forró kakaó. 

36. Egy könyves világ, amiben szívesen élnél? 

Szerintem mint a legtöbb olvasni szerető kortársamnak nekem is az a válaszom, hogy a Harry Potter univerzumban. Hol máshol? 


37. Egy könyves világ, amiben NEM szívesen élnél?

A tűz és jég dalának világában nem élnék túl szívesen, de csak azért, mert úgyis csak három percet tudnék ott létezni, és meghalnék. Ezenkívül a Végzet ereklyéi világában sem élnék túl szívesen, mert akkor meg folyamatosan hánynék az undortól. 

38. A legutóbbi alkalom, amikor megszagoltál egy könyvet?

Tudom, hogy ez sokaknak nagyon furcsa lesz, de én nem szoktam a könyveket szagolgatni. Még akkor sem, amikor újak, mert én nem látom értelmét annak, hogy szagolgassam őket. 


39. Furcsa veszekedések a könyvekben? 

A legutóbbi LOL-könyvben, a Toplistás szerelemben nekem nagyon fura volt, hogy olyan értelmetlen dolgokon vesztek össze folyton a szereplők, majd állandóan bocsánatot kértek, hogy ne haragudj, hogy kihasználtalak stb. Azt hiszem ezt még az értékelésemben is megemlítettem. Kicsit fura volt. 

40. Kedvenc romantikus könyv?

Kezdem unni, hogy folyton ismétlem magam, de ha egyszer ez a kedvencem? Elfújta a szél...


41. Írsz? 

Régen rengeteg fanfictiont írtam, de mára már ebből kinőttem. Bármi mást írni pedig sajnos mostanában nincs időm, pedig nagyon ki tudott kapcsolni a dolog.

42. Kedvenc varázstárgy? 

Varázspálca.


43. Quidditch posztod?

Néző a lelátón. 

44. Egy zene, amiről egy könyv jut az eszedbe? 

Hú, hát már említettem a Yellow Flicker Beat-et, arról mindig Az Éhezők Viadal jut eszembe, mindegy, hogy a könyvről, vagy a filmről van szó. Más dal most így hirtelen nem ugrik be. 


45. Kedvenc könyves közösségi oldal?


46. Használod?

Mondhatni elég aktívan :)


47. Kedvenc Fandom? 

Az összes kedvenc könyvem fandomja a kedvenc fandomom igazából. 

48. Hány könyved van?

Meglehetősen sok, főleg az utóbbi időben gyarapodott a könyvtáram. Jelen pillanatban összesen 310 példányom van. 

Szóval ennyi lett volna a Too Much Book Tag, remélem mindnekinek tetszett. Kihívni senkit nem hívok ki, ha valakinek megtetszett egészen nyugodtan töltse ki. Csodás napot mindenkinek, és kérlek iratkozzatok fel a blogomra, valamint kövessetek be az Instagramon, a Facebookon, és a Snapchaten (lilla.samson) is, ha van kedvetek! :) 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése