2017. október 28., szombat

Konteo Book Tag

Köszönöm szépen a 9 hónappal ez előtti kihívást drága Pandalány, végre eljutottam oda, hogy kitöltsem ezt a konteós book tag-et ! :D

1. Gyíkember-nevezz meg egy szereplőt, aki tökéletesen álcázza magát, a háttérből irányít mindent, hogy valóra váltsa gonosz terveit, társai, csatlósai beszivárognak gyanútlan társadalmunk szöveteibe. 

Most komolyan, ez szerintem egy az egyben Kisujj Trónok Harca munkaköri leírása. Szerintem nagyjából én vagyok az egyetlen ember a világon, akinek ő az egyik legkedvencebb karaktere a Tűz és Jég dala sorozatból. Egyszerűen zseniális. Szóról-szóra pontosan ezt csinálja, amit a fenti kérdés említ. Imádom. 

2. A Jeti- félelmetes emberevő óriás, vagy ölelgetni való nagy mamlasz? Micsoda kettősség, mekkora lábak! Válassz egy szereplőt, akit nagyon nehéz elsőre megítélni!

Az ölelgetni való nagy mamlasz miatt elsőre Hagrid ugrott be, de igazából őt kb. az első megszólalása után meg lehet ítélni. Csupaszív, szeretni való, a legkedvencebb HP karakterem! 


3. A Kennedy-gyilkosság- egy "magányos merénylő" volt? Ugyan! Hatalmasságok, riválisok, titkos szervezetek vagy maguk a gyíkemberek álltak a gyilkosság mögött. Ezt minden elmélethívő jól tudja. Eszedbe jut egy gyilkosság bármelyik általad olvasott könyvből, aminek homályosak a részletei, amiben érzed, hogy valaki bizony el akarja tusolni az igazságot?

Idén olvastam Fiona Barton-tól Az özvegy című könyvet. Na abban kb. nem volt olyan szereplő, aki nem szeretett volna eltusolni valamit. Nagyon jó kis krimi volt, a Holtodiglan óta talán ez tetszett a legjobban. 

4. Chamtrail- egészen biztos, hogy mérgeznek bennünket! Ki hiszi, hogy a repülők kondenzcsíkot húznak? Régen akkor mé' nem voltak ilyen nagyok? Na ugye! Gyanús ez! Eszedbe jut róla egy könyv, amiben tapintható a gyanú? Végig ott lappang a lapok és a szereplők között...

Hát ide igazából a nem olyan rég felfedezett kedvenc sorozatom a Flavia de Luce rejtélyei bármelyik részét hozhatnám. A kis méregkeverő mindenkire gyanakszik minden egyes kötetben, és nem nyugszik, amíg ki nem deríti, ki volt a tettes. Most szereztem be a sorozat ötödik részét, már alig várom, hogy olvashassam, és legnagyobb örömömre hamarosan érkezik a hatodik rész is! Az egyetlen bánatom, hogy a kislány már nem olyan creepy a borítón, mint az első három részben. Az valami zseniális volt. 


5. Piramisok- évezredek óta szilárdan állnak a "lábaikon". Kik építették? És milyen céllal? ŐK voltak? Egy ősi civilizáció? Bárhogy is legyen, hatalmasságuk máig magával ragadó. Mint egy igazi regényklasszikusé. Nevezz meg egy örökbecsű művet, ami örökké ragyogni fog! 

A nagy többség gondolom a Harry Pottert mondja írja, de számomra van egy könyv, ami még a Harry Potter sorozatnál is kedvesebb. Ez pedig nem más, mint az Elfújta a szél. Ez a könyv számomra a "Biblia", bármikor nyitom ki, mindig találok benne valami megfontolni való jó tanácsot, és Scarlett örök életre a spirit animalom lett, ez egyszer biztos...

6. Elvis él- hát persze, hogy él! Ez kérdés volt? Azon a szigeten tengődik a király, ahol 2Pac meg Jim Morrison. Egy nap majd visszatér, hogy a toplista élére vágjon. Kérek egy szereplőt, aki visszajött a halálból (esetleg fél pontért, nagyon közel került hozzá, de megúszta).

Ohohó. Ki ne ismerné az Angyalok és démonok, valamint a Da Vinci-kód szerzőjét Robert Langdont Dan Brownt. Hát... Mit ne mondjak, amennyire imádtam a fent említett két könyvet tőle, az utolsó kettőt annyira utáltam. Elérte, hogy soha többé ne akarjak tőle semmit se olvasni. Unalmas volt, egy kaptafára készült helyenként már-már hihetetlenül fantasztikus történésekkel. Épp ezért, mikor Az elveszett jelképben Langdon professzor meghalt, könyörögtem magamban az írónak, hogy tényleg haljon is meg. Ne élje túl csodával határos módon még a halált is. De persze túlélte, hogy a viharba ne élte volna túl. Robert Langdon feltámadt halottaiból, hurrá. És ha jól láttam új Dan Brown könyv is van. Isten óvjon tőle minket...


7. Tesla az időutazó- mindenki tudja, mennyire zseniális tudós volt az öreg Nikola, de ezzel mi nem elégszünk meg. Legendák lengik körül a személyét, teleportált, időutazott, energiát állított elő a semmiből. Mennyi csodás képesség! Az összes könyvben található varázslatos vagy szuperképesség közül te melyiket választanád? 

Minden viccet félre téve, a pálcaintésre való rendrakás képességét. Utálok rendet rakni, annyira jó lenne, ha csak suhinthatnék egyet, és tá-dám máris minden csillog villog. Ha ezzel megvagyok utána természetesen a hoppanálás-dehoppanálás képességét választanám, egyrészt, hogy ne kelljen a fránya repülőjegyekre annyit költeni, másrészt mert még gyűlölök is repülni. 

8. Gabonakörök- vajon ŐK csinálták, vagy a szomszéd Pistike szórakozott már megint a hatodik feles után? Átvert volna minket az Istenadta? Vagy ŐK járatják velünk a bolondját? Bárhogy is, át vagyunk ejtve... Kéretik egy könyv, ami alaposan átvert valami csattanóval/váratlan húzással!

Az örök, és legnagyobb kedvenc krimi/thriller könyvem, méghozzá a Holtodiglan. Sajnos lelőttem magamnak a poént, hiszen a filmet sajnos előbb láttam, mint, hogy a könyvet olvastam volna, de így is teljes mértékben átvert. Erre mégis ki számított volna. Annyira beteg, és annyira zseniális... Lány a vonaton? Ugyan már... Kb. a 20. oldaltól tudtam ki lesz a gyilkos...


9. A nácik aranya, titkos fegyverei, kristálykoponyák- csúnya német fickók voltak ezek, és még titokzatos tárgyakat is gyűjtöttek, kísérleteztek, velük cimboráltak. Brr... ennyi titok említése kapcsán eszedbe jut a kedvenc titkos tárgyad az olvasott könyvekből? 

Mi az a kedvenc titkos tárgy? Legyen mondjuk Katniss Fecsegőposzátás kitűzője Az Éhezők Viadalából. 

10. Bermuda-háromszög- ott volt Atlantisz? ŐK kísérleteztek arrafelé? Vagy csak a NASA járatja velünk a bolondját? Tény, sok hajó/repülő eltűnt ott...Mondj egy könyvet zárásképpen, amiért nem fájt volna a szíved, ha eltűnik ezekkel együtt...

Hohó. Mivel Robert Langdon csodálatos kalandjait már kilőttem az egyik fentebbi kérdésnél, ezért választok egy másik általam nagyon "imádott" könyvsorozatot. Sír minden egyes kiadott forintért az szívem amit arra a hulladékra költöttem. Tudom, rengetegen rajonganak érte, szóval nem akarok senkit sem megbántani. Ez csak az én véleményem, van aki a HP-t vagy az Elfújta a szelet nem szereti. Ezért ilyen szép a világ, mert nincs két egyforma ember. Szóval ez a könyvsorozat a Végzet Ereklyéi sorozat. Utáltam minden egyes sorát. Ugyan itt eladó mind a hat kötet, még az első, nem filmes, nem mostani borítóval, érdeklődni e-mailben, vagy kommentben lehet.... :D 


Remélem tetszett nektek ez a book tag, ha valaki kedvet kapott hozzá, nyugodtan töltse ki :) 
Ha tetszett a bejegyzés kérlek iratkozz fel a blogomra, és kövess a Facebookon, az Instagramon és Snapcahten (lilla.samson) is! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése