2017. február 6., hétfő

Könyveim Book Tag

Hosszú-hosszú kihagyás után végre megint van időm leülni a gép elé, és megírni egy posztot. Sajnos az utóbbi egy hónapban olyan szinten besűrűsödtek a teendőim, hogy örültem, hogy egyáltalán aludni van időm. Aki ismer az tudja, hogy szinte állandóan úton vagyok suli/munka vagy csak simán saját kedvtelés miatt, és folyton idő hiányban szenvedek. Na ez most a januári vizsgahét miatt kamatostul jelentkezett, plusz közben még rengeteget is dolgoztam- többek között egy olyan "vidám" eseményen, mint egy halotti-tor, így most nagyon örülök, hogy a beosztásomban három hétig ezt a szót látom : holiday. Így legközelebb csak márciusban kell visszamennem Bécsbe. 

Még az ősidőkben (egészen pontosan december 19-én) Judit (http://pandalanyolvas.blogspot.hu/) kihívott a Könyveim nevű Book Tagre, amit most neki is látok kitölteni! 

1.A legrégebbi könyv a gyűjteményedben: 
Olyan igazán nagyon régi könyvek nincsenek a gyűjteményemben. A legrégebbi darabok a nagymamám polcáról valók, de ezek is a 70-es, 80-as évekből származnak. Közülük is a legrégebbi egy 1974-es Mary Poppins.

2.A legújabb könyv a gyűjteményedben:
A legújabb könyvemmel az egyik csoporttársam ajándékozott meg, eszméletlenül örültem neki, Wolfgang Joop: Dresscode című könyve.

 

3.Egy olcsó könyv: 
Shamanta Shannon-  Csontszüret című könyvét anno 500 forintért vettem a Coopban, bár engem annyira nem nyűgözött le, mint nagyon sok mindenkit. A második rész elolvasása még várat magára. 

4.Egy drága könyv: 
Hmm jó kérdés. A Gyűrűk Urát 6800 forintért vettem, de mivel az három könyv volt, nem mondanám drágának. Patrizia Gucci- Gucci című könyve még, ami úgy aránylag drága volt, 3791 forint...


5.Egy könyv, aminek férfi a főszereplője: 
Hmm, olyan most hirtelen nem jut eszembe, amiben a férfi mellett nincs női főszereplő is, de mondjuk Gilian Flynn- Holtodiglan című könyvében elég nagy szerepet kap Ben Affleck Nick Dunn is.

6.Egy könyv, aminek nő a főszereplője: 
Ron Rash-Serena. Egyszerűen imádtam!


7.Egy könyv, amit gyorsan befejeztél:
A.O.Esther-Gombnyomásra sorozatának bármelyik kötete, mert egyszerűen annyira nagyon jók.Lassan itt is lenne az ideje újraolvasni őket, meg beszerezni az írónő többi kötetét is, mert egyszerűen csodálatos, ahogy ír, és egy tündéri személyiség is!

8.Egy könyv, amit sokáig olvastál:
Cassandra Clare-Végzet Ereklyéi sorozat bármelyik része. Számomra, ahogy haladtam előre a történetben úgy lett egyre rosszabb és rosszabb. Az utolsó részt már 16 nap alatt tudtam elolvasni, mert annyira utáltam, de a győzelem kapujában már nem akartam feladni.  


9.Egy könyv, aminek pocsék a borítója:
Sidney Lawrence-Megkésett vallomások. Nem csak a borítója a tartalma is borzalmas volt. Hozzá tartozik, hogy ezt a könyvet anya választotta nekem, de végül mind a ketten nagyon szenvedtünk vele, pedig szerintem nem volt több mint 100 oldal. 

10.Egy könyv, aminek gyönyörű a borítója: 
Kár, hogy ide csak egy könyvet lehet írni, mert szerintem vagy egymilliót tudnék. De amit egyszerűen imádok Kiera Cass-Az Igazi című könyvének a borítója. Meseszép, csak úgy mint a sorozat összes többi könyvének is.


11.Egy magyar könyv: 
Még nem olvastam, de már nagyon várom, ott csücsül a polcomon, tiboru- Konteó 1 című könyve.

12.Egy nemzetközi könyv:
Anne Berest- Audrey Diwan- Caroline de Maigret- Shopie Mas- How To Be A Parisian? Extra nemzetközi a négy darab írójával, és ráadásul még angolul olvastam, egy könyvet, ami arról szól, hogyan legyek igazi párizsi nő :D



13.Egy vékony könyv: 
Charles Dickens- Karácsonyi ének. Amilyen kis vékonyka, annyira gyönyörű is a történet.

14.Egy vastag könyv:
Ugyan valószínüleg nem ez a legvastagabb könyvem a polcomon, hanem valamelyik Trónok Harca, de nem hagyhatom ki a felsorolásból ezt a gyöngyszemet. Kim Kardashian West- Selfish című könyvéről van szó, ami azt hiszem nagyjából ilyen 480 oldal, de olyan vastag, fényes lapokra van nyomtatva, hogy simán lehetne gyilkos fegyverként is használni, plusz még keménykötéses is, így simán van olyan vastag mint egy ezer oldalas Trónok Harca. 



15.Egy irodalmi mű (Fiction):
Amy Kathleen Ryan-Láng. Szuper kis sorozat, körülbelül az egyetlen olyan, ahol a második rész túlszárnyalja a kezdő kötetet!

16.Egy nem irodalmi mű (Non-fiction): 
Keri Smith-Mach dieses Buch fertig! Kb. már két éve, hogy elkezdtem "kinyírni" a naplót, de aztán mindig elfelejtem folytatni. Nem azért mert nem tetszik, csak egyszerűen valahogy mindig megfeledkezem róla. Na de majd ebben a három hétben! 


17.Egy nagyon-nagyon romantikus könyv:
Jojo Moyes- Akit elhagytál. Bár csöpögött a romantikától, de mégsem utáltam, sőt!

18.Egy izgalmas akció, vagy krimi: 
Becca Fitzpatrick- Tükörjég. Nekem nagyon tetszett!


19.Egy könyv, ami megnevettetett:
Sok ilyen könyv van, de A neveletlen hercegnő naplójának bármelyik részén jókat tudok szórakozni. Kivéve amikor Lily szerepel, mert Lilyt gyűlölöm. Fel nem foghatom, Mia, hogy barátkozhat vele annak ellenére, hogy egy undok kis...

20.Egy könyv, amin sírtál: 
Bwoha, csak egy? Kb. mindenen képes vagyok elsírni magam, de tényleg. Amin viszont nem is sírtam, hanem zokogtam, Folyó takonnyal, és eltorzult arccal a Bécs-Sopron vasútvonalon, este fél hatkor, amikor a legnagyobb a forgalom... az Jojo Moyes- Ein ganzes halbes Jahr Mielőtt megismertelek című könyve volt! 

Nos ennyi lenne az én könyveimről szóló Book Tag, remélem mindenkinek tetszett! Köszönöm, hogy elolvastátok! 






2 megjegyzés:

  1. Szuper lett! :) Nos igen, a Mielőtt megismertelek nekem is ilyen volt. :D

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik :) Igen, szerintem a Mielőtt megismertelek sokunknak ilyen :)

    VálaszTörlés